Heeft u een HR-vraagstuk?
Neem contact met mij op!
T: 06 - 151 194 00
E: info@verheijkeloopbaan.nl

Wat maakte mij tot coach?

Zoals er verschillen zijn tussen mensen, zo verschillen coaches ook van elkaar. Ze komen uit alle lagen van de bevolking, verschillen in achtergrond, opleiding, persoonlijkheid en levenservaring.

Ik mag wel zeggen dat er een variëteit aan redenen is waarom je een coachopleiding gaat volgen. Toen ik 8 jaar geleden coach wilde worden, had ik ook meerdere redenen waarom ik coach wilde worden.

Ik wilde helpen
Ik was vaak een luisterend oor voor vrienden en ik hoorde geregeld dat ik ‘coach’ moest worden. Ik had ervaren dat ik goed was in het invoelen en contact maken met anderen, alleen ontbrak het mij nog wel aan de juiste coachingstools en -technieken.

Professional
Ik had in mijn beroep al veel te maken met mensen en ongemerkt coachte ik op een bepaalde manier. In mijn werk merkte ik dat ik op een veel hoger niveau kon functioneren wanneer ik de vaardigheden als coach zouden beheersen. Zo begon ik de meerwaarde van het coachen op de werkvloer te zien.

De persoonlijke ontwikkelaar
Als leergierige student deed ik de post-HBO coachopleiding bij de Stichting Coach ook voor mijn eigen ontwikkelingsproces. Ik wilde immers nog bewuster willen omgaan met mijzelf en met mijn omgeving.
Als coach werk je constant aan jezelf door bijvoorbeeld het volgen van coachingstrajecten, -trainingen en –opleidingen; maar ook je cliënten houden je constant scherp. Als je anderen coacht, coach je ook jezelf, de ander fungeert als een spiegel.
Kortom een wederkerig leerproces.

Carrièrecoach
Ik zie een coachingstraject als een bijzondere tool waarmee je mensen hun hoogste potentieel kunt laten bereiken. Het is elke keer weer bijzonder wanneer iemand die je coacht in contact komt met zijn talenten en hier ook op begint te vertrouwen.

Wat mijn voornaamste reden voor mij ook mag zijn geweest om een opleiding tot coach te gaan volgen, ik denk dat alle coaches gemeen hebben dat ze verschil willen maken voor een ander.

Share This Post On