Heeft u een HR-vraagstuk?
Neem contact met mij op!
T: 06 - 151 194 00
E: info@verheijkeloopbaan.nl

Laat Social Media voor jou werken bij het zoeken naar een baan

Social media

Als het om solliciteren gaat, kunnen social media je helpen. Aan de andere kant kan het ook erg lastig zijn om ze te doorgronden. De verschillende social media platformen hebben namelijk allemaal een eigen gebruiksaanwijzing.

Natuurlijk zijn social media leuk om op de hoogte te blijven van de bezigheden en activiteiten van jouw vrienden familieleden en collega’s. Maar er is meer! De afgelopen jaren zijn social media steeds meer een medium geworden om op een professionele manier aan je carrière te werken.

Digitaal visitekaartje
Social media zijn openbaar en dus publiekelijk toegankelijk. Een werkgever kan dan ook handig via social media zijn sollicitanten vlug even na trekken.
Het is dus van belang dat je weet hoeveel invloed social media hebben op jouw zoektocht naar een (nieuwe) baan.

Breng jij jezelf positief onder de aandacht?
Maak jij gebruik van Twitter, Facebook of LinkedIn dan zul je rekening moeten houden dat het bereik en de impact van jouw digitale visitekaartje veel groter is dan de gebruikelijke sollicitatiebrief. Belangrijk is dus dat je weet hoe je deze platformen wilt gebruiken en met welk doel. En wil je niet dat iedereen zo maar toegang heeft tot jouw profiel, dan kun je hierop jouw privacy instelling afstellen.

Wil je social media echter actief inzetten bij het zoeken naar een leuke baan, dan is het belangrijk dat je online gedrag hierop aangepast wordt. Daarbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat je een rol gaat spelen. Blijf jezelf maar denk na over het doel dat jij voor ogen hebt en wat het effect is van jouw activiteiten op dit doel; slechte dag gehad of een ongezouten mening over een onderwerp? Dit is informatie voor je vrienden en familie, echter niet voor potentiële werkgevers.

Social media zijn bepalend voor een eerste indruk die een werkgever van je krijgt. Zorg dat dit een positieve is door social media in jouw voordeel te laten werken.

Share This Post On