Heeft u een HR-vraagstuk?
Neem contact met mij op!
T: 06 - 151 194 00
E: info@verheijkeloopbaan.nl

Durf jij je hart te volgen?

Je hart volgen ? Niet eenvoudig!
Voor veel mensen zijn onze gedachten, het hoofd leidend. Wat we denken is bepalend. Ons gevoel schakelen we uit. Dat is vaak niet praktisch en zit ons in de weg. Pruttelende stemmetjes die ons soms negatieve boodschappen geven dat het toch niet gaat lukken, of dat we het niet kunnen.

Ons echte gevoel komt niet boven. Dat wordt namelijk onderdrukt. Daardoor zijn we er ons niet van bewust wat er in ons leeft. Bovendien vinden we het maar eng om naar ons gevoel te luisteren. Is dat wel te vertrouwen? Wat voel ik dan precies ? Hoe kan ik er op vertrouwen en wat doe ik dan met mijn gedachten? Lastige dilemma’s en heel herkenbaar.

Ook voor mij
Zelf heb ik vanuit mijn achtergrond, afkomstig uit een druk gezin en een lange relatie met een ondernemer waar geld verdienen en onafhankelijk zijn heel belangrijk was, leren vertrouwen op mijn denken. Voelen was ondergeschikt aan mijn denken. Doelgericht bezig zijn; denken en doen, praktisch en resultaatgericht.

Mijn studiekeuze A&O psychologie was pas na jaren omzwerven een feit geworden, want ik ben eerst hele andere dingen gaan doen. Het paste meer in het plaatje van mijn achtergrond. En eerlijk is eerlijk, jarenlang heb ik dit ook heel leuk gevonden. Ik heb een succesvolle carrière doorlopen in diverse grote organisaties, maar in de laatste jaren van mijn werk voelde ik dat het niet helemaal meer klopte, dat ik iets anders wilde gaan doen, maar wat?

Hoe meer ik bezig ging houden met wat ik voelde door allerlei cursussen, trainingen, opleidingen hoe meer ik me bewust werd van wat ik voelde en waar dit zich afspeelde in mijn lijf. Welke gedachten me in de weg stonden om naar mezelf te luisteren.

De doorbraak kwam toch toen ik een opleiding tot coach ging volgen bij Stichting Coach en mijn loopbaanpad ineens een andere richting ging krijgen .

Mijn hart volgen en naar mezelf luisteren
Mijn hart volgen en naar mezelf luisteren is een van de moeilijkste dingen in mijn leven. De angst voor het onbekende, verlies van inkomen en zekerheid past niet bij de boodschappen die ik heb meegekregen en heb geleerd.

Met vallen en opstaan, worstelen, zowel in werk als privé heb ik de afgelopen jaren mijn hart leren volgen en trouw te zijn aan mezelf. Dat blijft een proces om niet meer in oude valkuilen te stappen. Keuzes maken wat voor mij echt belangrijk is in mijn werk en leven. En ook de zorg en tijd te hebben voor dierbaren en leuke dingen. En werk wat me elke dag raakt en passie, plezier en voldoening geeft.

Van reactief naar proactief
Mijn missie is om mijn klanten, professionals, te leren dat je voor jezelf mag kiezen, dat je je open mag stellen voor nieuwe dingen en dat je je hart mag volgen. Dat je dan veel sterker bent en veel meer talenten in jezelf ontdekt en je meer bereikt met minder moeite.
Niet krampachtig vasthouden aan het oude, want dat zorgt ervoor dat we uiteindelijk over onze eigen grenzen gaan, uitvallen of in moeilijkheden komen. Het gaat over eigen verantwoordelijkheid nemen en proactief keuzes maken.

Ik gun iedereen een baan waarin je helemaal tot je recht komt met al je talent en ervaring. Proactief, zodat je optimaal inzetbaar bent en blijft.

Meer energie, meer talent en met meer plezier!

Share This Post On